Local Experts Amsterdam Local Experts Amsterdam

Westelijke Eilanden - Westerdok - Silodam

De wandelexcursie 'Westelijke eilanden, Westerdok en Silodam' voert langs rijtjes prachtig gerestaureerde pakhuizen op Bickers- Prinsen- en Realeneiland, over charmante houten ophaalbruggetjes en langs voormalige scheepswerfjes, woonboten en binnenvaartschepen.

★★★★★
Westelijke Eilanden - Westerdok - Silodam

Met oud- en nieuwbouw in een prachtige mix, dicht bij het open water van het IJ, met schitterende uitzichten en de haven dichtbij is dit een absolute aanrader voor iedere liefhebber van architectuur, de stad en het water! 

Van vele verschillende architecten is er oude en nieuwe architectuur te bewonderen. We wandelen langs de grote bouwblokken op het Westerdokseiland met de periscopen van La Grande Cour en de Panoramawoningen van Westerkaap I. Via de Silodam met de graansilo’s en het containergebouw van MVRDV keren we terug langs de schitterende historische pakhuizen op de Westelijke Eilanden. Deze eilanden, aangelegd in 17e eeuw voor de scheepswerven en alles wat daarmee verbonden was, behoren inmiddels tot de pareltjes van Amsterdam!

Ontdek één van de meeste geliefde, nog enigszins verborgen buurten van Amsterdam en geniet van de charme en schoonheid van dit historisch stuk Amsterdam!

U kunt de excursie eindigen in een gezellig cafe op de Westelijke eilanden of in de buurt van de Haarlemmerstraat of Centraal Station.

 

Details

Tarief Vast tarief stadswandeling t/m 10 personen €125,- plus 21% btw. Vanaf 10 personen €12,50 p.p. plus 21% btw.
Groepsgrootte Alleen besloten groepen. Vanaf 20 personen splitsen we de groep op (meerdere gidsen)
Talen Nederlands, Engels
Vertrekplaats Eenhoornsluis, hoek Korte Prinsengracht/Haarlemmerstraat (10-15 min. lopen vanaf CS)
Vertrektijd We gaan uit van uw gewenste aanvangstijd.
Tijdsduur 1,5 uur
Vaartocht Oostelijk Havengebied
★★★★★
De reacties van de deelnemers waren eensluidend; ze vonden het allemaal erg leuk. Er waren nogal wat collega's en ambtenaren in het gezelschap die eerder een excursie naar het Oostelijk Havengebied hadden gehad. Met name deze mensen reageerden op een enthousiaste manier. Zij vonden vooral de wijze waarop jullie tekst en uitleg gaven heel erg onderhoudend. Dit vind ik een groot compliment! Na de boottocht hebben we in de Haven van Texel gegeten. We hebben lekker gezeten en prima gegeten. Precies goed voor deze groep! Zelfs mijn directeur complimenteerde mij met de gemaakte keuzes! Dat maak ik niet vaak mee, dus ik denk met plezier terug aan 20 mei! Bedankt en misschien tot nog eens.......... Mw. Meinders / Woon op Maat
Architectuurvaart Oostelijk Havengebied
★★★★★
Nogmaals hartelijk dank voor de ontzettend leuke en kundige begeleiding tijdens de rondvaart gisteren! Ook de leden van de bewonerscommissies hebben een fantastische middag gehad en waren er zeer over te spreken. Gegroet, Dhr. Klooster Woningstichting Eigen Haard