Local Experts Amsterdam Local Experts Amsterdam

De Verborgen Stad - varen & wandelen

U maakt tijdens een stadswandeling en een vaartocht met luxe salonboot, een ruim 2 uur durende reis door het oudste deel van Amsterdam. Een prachtige route langs kleine grachtjes en mooie uitkijkjes! Inclusief 17e eeuws likeurtje.

★★★★★
De Verborgen Stad - varen & wandelen

Tijdens het arrangement varen we in een exclusief salonbootje meer dan een uur lang door onbekende en smalle grachten, als het ware 'terug in de tijd' en doorkruisen vergeten buurten zoals de Lastage en de Verversbuurt. Het tweede uur wandelen we door het middeleeuwse hart van Amsterdam. We passeren niet alleen het oudste beroep, maar ook de oudste kerk, de oudste straten en de oudste huizen van Amsterdam.

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom de hele wereld juist de Rosse Buurt van Amsterdam kent? En waar komen de rode lichtjes vandaan? Weet u wie Rembrandt de opdracht gaf om de Nachtwacht te schilderen en waarom eigenlijk? Waar komen uitdrukkingen als 'vechten tegen de bierkaai' of 'in de aap gelogeerd' vandaan? We verwelkomen u aan boord met een op 17e - eeuwse recepten gebaseerd likeurtje zoals Hemel op Aarde, Hansje in de Kelder of Pruimpje prik in.

Details

Prijs beschrijving €36,- plus €4,56 btw p.p. Minimaal 10 personen. Alleen prive groepen.
Groeps grootte Bent u met minder dan 10 personen? Dan geldt de minimale groepsprijs van 360,- + btw. Groepen groter dan 25 personen delen we op in kleinere groepjes.
Talen Nederlands, Engels, Duits, 1 taal per groep.
Vertrekplaats Amsterdam Visitor Centre, Stationsplein 10
Vertrektijd Aanvangstijden naar wens (bij aanvangstijden na 17.00 uur moeten wij extra boothuur in rekening brengen)
Tijdsduur 2.15 tot 2.5 uur
Bijzonderheden Het arrangement 'De Verborgen Stad' is in 2003 door Local Experts Amsterdam ontwikkeld en wordt in de oorspronkelijke vorm alleen door LEA aangeboden!
Mooier dan Venetië - De Volkskrant
★★★★★
Het is een echte rondvaart, maar dan met een klein bootje dat tuft door het oudste deel van Amsterdam. Het manouvreert door passages die onneembaar zijn voor de grote boten.(...) Ronduit spectaculair is het uitzicht zodra de boot vanuit de Raamgracht, onneembaar voor een normale rondvaartboot, onder een smal en laag bruggetje de Groenburgwal opdraait.(....) Zelfs de enkele ras-Amsterdamse dame aan boord geniet en moet na lang aandringen erkennen dat de gids van bureau Local Experts meer van de stad weet dan zij. Het moet raar lopen willen ze geen succes krijgen met De Verborgen Stad Amsterdam. Willem Beusekamp Volkskrant - nov 2003
een geweldige dag in Amsterdam
★★★★★
Hierbij wil ik nogmaals even zeggen dat wij gisteren met onze familie een geweldige dag in Amsterdam hebben gehad. Het weer was fantastisch ondanks de slechte voorspellingen, maar vooral de wandeling door Oud Amsterdam en de rondvaart op het schattige bootje onder geweldige leiding van onze gids Stella zijn door mijn familie als zeer prettig ervaren.Het was voor hen een verrassingsdag,maar ik heb complimentjes ontvangen over de goede organisatie.Het is dus mede dankzij jullie een geslaagde dag geworden. Mw.Niessen
De verborgen stad
★★★★★
dag dames van local experts amsterdam Wij willen jullie nog even bedanken voor de organisatie op zo'n korte termijn van ons boottripje. Het bootje was beeldschoon ,de kapitein en de gastvrouw bizonder aardig, en de drankjes heerlijk. Wij houden jullie voor een volgend keer in gedachten. Fam Breebaart
erg leuke tour
★★★★★
Ben erg heel erg tevreden, iedereen vond het een erg leuke tour met en een leuke gids die veel weet. Zelfs voor mensen die in Amsterdam wonen valt er nog genoeg te zien op deze tour wat zij niet kennen. De boottocht was erg leuk, een mooie salonboot met sfeerverlichting en een lekker hollands likeurtje. De stemming zat er goed in. Ook de tour zat goed in elkaar: eerst lopen en daarna varen. Wij hebben ook geluk gehad met het weer, het was droog toen wij wandelden. Kan deze tour echt aanbevelen en zal dat ook zeker doen aan collega's van andere afdelingen. grtn, M. Zwart ING Bank NV Amsterdam
Bouwfonds Ontwikkeling B.V.
★★★★★
Ik wil u hartelijk bedanken voor de organisatie van het arrangement. We vonden het allen heel erg leuk. Helaas waren de weergoden ons niet gunstig gezind maar dat heeft de sfeer niet beïnvloed.