Local Experts Amsterdam Local Experts Amsterdam

Rondleiding De Pijp

De Amsterdamse stadswijk De Pijp geldt als het Quartier Latin van Amsterdam. Kijk eens verder dan het oude centrum en ontdek deze bruisende buurt, met overal bijzondere winkeltjes, trendy cafe's en eethuisjes van over de hele wereld.

★★★★★
Rondleiding De Pijp

Aangelegd in het laatste kwart van de 19e eeuw stamt de Pijp uit dezelfde tijd als het het CS, het Rijksmuseum, het Vondelpark, het Concertgebouw en het Amstel Hotel.

Toen Heineken – niet Freddy Heineken natuurlijk, maar zijn grootvader – hier zijn Brouwerij vestigde was de Pijp nog een idyllisch landbouw en recreatiegebied met frisse lucht en deftige buitenverblijven, waar de rijken op mooie dagen vertoefden om de stinkende stad te ontvluchten. De nu zo beroemde Albert Cuypmarkt was nog een trekvaart met molens. Kijk HIER naar een leuk filmpje over het ontstaan van 19e eeuws Amsterdam.

De afgelopen 150 jaar heeft de Pijp zich ontwikkeld van arbeiders-, en immigranten wijk tot een van de meest geliefde buurten van de stad met een bonte multi-culturele mix van bewoners en ondernemers.

Laat u verrassen ga samen met uw ervaren gids (vaak ook buurtbewoner) op stap. We beloven u dat u hier terug wilt komen!

Een bezoek aan De Pijp is goed te combineren met:

  • - bezoek Heineneken Experience
  • - rondvaart
  • - bezoek Rijksmuseum / Stedelijk Museum / Van Goghmuseum
  • - Albert Cuypmarkt & shoppen


Details

Tarief Vast tarief rondleiding t/m 10 personen €125,- plus 21% btw. Vanaf 10 personen €12,50 per persoon plus 21% btw.
Groepsgrootte Alleen besloten groepen. Vanaf 20 personen splitsen we de groep op (meerdere gidsen)
Vertrekplaats Marie Heinekenplein (tram 16,24)
Vertrektijd Bepaal zelf uw aanvangstijd!
Tijdsduur 1,5 uur