Local Experts Amsterdam Local Experts Amsterdam

Rondleiding De Pijp

De bruisende wijk De Pijp wordt ook wel het Quartier Latin van Amsterdam genoemd. Ontdek deze vrolijke buurt, met overal bijzondere winkeltjes, trendy cafe's en eethuisjes van over de hele wereld.

★★★★★
Rondleiding De Pijp

Aangelegd in het laatste kwart van de 19e eeuw stamt de Pijp uit dezelfde tijd als het het Centraal Station, het Rijksmuseum, het Vondelpark, het Concertgebouw en het Amstel Hotel.

Toen Heineken – niet Freddy Heineken natuurlijk, maar zijn grootvader – hier zijn brouwerij vestigde was de Pijp nog een redelijk rustig gebied met oude villa's, afgewisseld met fabriekjes, werkplaatsen en tuinderijen. De rijken vertoefden er op mooie dagen om de stinkende stad te ontvluchten. De beroemde Albert Cuypmarkt was toen nog een trekvaart met molens. HIER zie je een leuk filmpje over het ontstaan van 19e eeuws Amsterdam.

De afgelopen 150 jaar heeft de Pijp zich ontwikkeld van arbeiders-, en immigranten wijk tot een van de meest geliefde buurten van de stad met een bonte multi-culturele mix van bewoners en ondernemers.

Tijdens de rondleiding gaat je gids uitgebreid in op alle achtergronden en veranderingen in deze geliefde wijk. Laat je verrassen, grote kans dat je hier terug wilt komen!

Heel dagje in De Pijp?

Een rondleiding in De Pijp is goed te combineren met:

  • - Rijksmuseum / Stedelijk Museum / Van Goghmuseum
  • - Rondvaart
  • - Heineken Experience
  • - Lunchen uit de keukens van 1001 nacht en gezellig een café of terrasje pakken
  • - Albert Cuypmarkt & shoppen

Details

Tarief Groepsprijzen: 1- 8 pers €125,- / 9 - 12 pers. €150,- / 13 - 15 pers. €175,- . Tarieven zijn exclusief 21% btw.
Groepsgrootte Maximaal 15 personen per gids. Grotere groepen splitsen we op: je ontvangt hiervoor een offerte op maat.
Vertrekplaats Marie Heinekenplein (tram 24)
Vertrektijd Bepaal zelf je aanvangstijd!
Tijdsduur Ruim 1,5 uur