Local Experts Amsterdam Local Experts Amsterdam

Fietstocht 'Langs het IJ'

Amsterdam krijgt haar gezicht aan het water terug! We fietsen langs de Zuidelijke IJoever naar het westen en zien de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, cultuur en bedrijvigheid. Ook Noord is in zicht want de fietstocht leidt naar schitterende uitzichtpunten over het IJ.

★★★★★
Fietstocht 'Langs het IJ'

Met oud- en nieuwbouw in een prachtige mix, woonboten en binnenvaartschepen langs de kades en natuurlijk de haven dichtbij.

Van vele verschillende architecten is er oude en nieuwe architectuur te bewonderen. We fietsen langs de grote bouwblokken op het Westerdok met hun 'Cours', naar karakteristieke projecten zoals de Silodam met de graansilo’s en het containergebouw van MVRDV. In de verte zien we de 270 meter lange glazen kantoornieuwbouw op het historische kraanspoor van de NDSM, een blijvende herinnering aan het bruisende havenleven van vroeger.

Via de oude Houthaven keren we terug langs de schitterende historische pakhuizen op de Westelijke Eilanden en de gezellige winkelstraat van de Haarlemmerbuurt. In dit stuk Amsterdam dat nu al bruist van leven, ontbreekt het gelukkig niet aan horecagelegenheden voor een drankje tussendoor. De fietstocht ‘Lang het IJ’ is een ontdekking voor iedere liefhebber van architectuur, de stad en het water.

Details

Prijs beschrijving Vast tarief t/m 10 personen €125,- + €6,50 fietshuur p.p. plus 21% btw. Vanaf 10 personen €12,50 p.p. + €6,50 fietshuur p.p, exclusief 21% btw.
Talen Nederlands, Engels
Vertrekplaats Ingang Amsterdam Visitors Centre, Stationsplein 10 of direct bij de fietsverhuurder
Vertrektijd Alle dagen van de week, aanvangstijden naar wens.
Tijdsduur 2 - 2,5 uur
Bijzonderheden De fietshuur via LEA is niet verplicht, u kunt ook uw eigen(huur)fietsen meenemen en enkel de excursie boeken.
The beauty of Amsterdam is a cycle ride away
★★★★★
We worked with Jessica when planning our cycle tour and she got us just what we were looking for - a visit away from the hustling city, to see the beauty that is Amsterdam. Stella's attention to detail and easy going way, made for a most pleasurable ride. Cannot say enough good things about the folks @ Local Experts - we asked for something other than the usual city tour, and got just that! Cheers to Jessica and Stella + thank you for a wonderful experience. Allen Miquel
een super leuke fietstocht langs het IJ
★★★★★
We hebben afgelopen zondag een super leuke fietstocht langs het IJ gedaan. Een minder bekend stukje van Amsterdam voor ons. De tour was informatief, interessant en gezellig. Erg leuk om de nieuwe ontwikkelingen en architectuur uitgelegd te krijgen. De stad gaat zoveel meer leven. Het was prachtig weer en om dan lekker langs het water te fietsen en een mix van nieuwe als oude bouw te zien was fantastisch. Mooie en onontdekte stukjes van Amsterdam. Bedankt! S.van Deursen
Vaartocht Oostelijk Havengebied
★★★★★
De reacties van de deelnemers waren eensluidend; ze vonden het allemaal erg leuk. Er waren nogal wat collega's en ambtenaren in het gezelschap die eerder een excursie naar het Oostelijk Havengebied hadden gehad. Met name deze mensen reageerden op een enthousiaste manier. Zij vonden vooral de wijze waarop jullie tekst en uitleg gaven heel erg onderhoudend. Dit vind ik een groot compliment! Na de boottocht hebben we in de Haven van Texel gegeten. We hebben lekker gezeten en prima gegeten. Precies goed voor deze groep! Zelfs mijn directeur complimenteerde mij met de gemaakte keuzes! Dat maak ik niet vaak mee, dus ik denk met plezier terug aan 20 mei! Bedankt en misschien tot nog eens.......... Mw. Meinders / Woon op Maat
Architectuurvaart Oostelijk Havengebied
★★★★★
Nogmaals hartelijk dank voor de ontzettend leuke en kundige begeleiding tijdens de rondvaart gisteren! Ook de leden van de bewonerscommissies hebben een fantastische middag gehad en waren er zeer over te spreken. Gegroet, Dhr. Klooster Woningstichting Eigen Haard